Cannelloni

2 pers.

Ingredienser

1 løg, finthakket
300 g hakket oksekød
580 g (1 flaske) mosede tomater
1 stor håndfuld basilikumblade, hakket
groft salt, friskkværnet peber
4 fed hvidløg, knust og finthakket
6-8 friske lasagneplader
Desuden:
3 fed hvidløg i tynde skiver
2 spsk. ekstrajomfruolivenolie
2 tsk. tørret oregano
100 g rucola
1 stor håndfuld basilikumblade
lidt ekstrajomfruolivenolie
lidt hvidvinseddike
Maldon salt
friskrevet parmesan

Fremgangsmåde

Varm lidt olie op i en gryde og svits kødet, til det begynder at tage farve. Tilsæt løg og hvidløg, lad det sautere med, til løgene bliver bløde, krydr med salt og friskkværnet peber. Tilsæt ca. 2 spsk. af de mosede tomater, tilsæt basilikum og smag til.
Varm lidt olie op i en gryde og sauter hvidløgsskiverne, til de bliver bløde, men uden at de tager farve. Tilsæt resten af de mosede tomater. Smag til med oregano, salt og friskkværnet peber. Kom lasagnepladerne i kogende, saltet vand en ad gangen. De skal kun lige blive bløde, tag dem op med en hulske. Læg dem på et skærebræt, kom lidt af kødsaucen på hver, rul dem sammen og læg dem i et letsmurt ovnfast fad. Hæld tomatsaucen over og sæt den i en 185 grader varm ovn i ca. 25 minutter.
Vend rucola med basilikum, salt, lidt olie, lidt eddike og friskrevet parmesan. Fordel det ovenpå cannelloni’erne og server med lækkert brød.

Bragt i samarbejde med El24online.se