Oksekød på spyd med kokossalat

2 pers.

Ingredienser

300 g oksekød i tern
1 glas stærk mangochutney

Marinade:
2 spsk. soya
2 spsk. flydende honning
½ tsk. sennep

Kokossalat:
200 g basmatiris
3 forårsløg
1 frisk, rød chili
200 g ærter
50 g rosiner
3 spsk. kokosmel
1 spsk. citronsaft
salt, friskkværnet peber

Fremgangsmåde

Rør ingredienserne til marinaden sammen og hæld det i en pose. Kom oksekødstern i og lad det trække i mindst 10 minutter i køleskab – gerne meget længere.

Salat:
Kog risene i letsaltet vand efter anvisning. Lad risene køle lidt af. Skær forårsløg i fine ringe. Tag kerner ud af chilien og hak den fint. Vend de kogte ris med forårsløg, ærter, chili, rosiner og kokosmel. Dryp med citronsaft og smag til med salt og friskkværnet peber.

Sæt det marinerede kød på spyd (husk, de skal ligge i blød i 30 min. inden brug) og steg dem i olivenolie på en pande – gerne en grillpande. Server til kokossalaten og med mangochutney til.